Viennin sähköinen terminaali-ilmoitus käytössä 1.1.19 alkaen

14.03.2019, 10:17

Stevecon konttiterminaalit Mussalossa ja Vuosaaressa ottavat vastaan viennin terminaali-ilmoitukset sähköisen palvelun kautta 1.1.2019 alkaen. Ohjelma on ollut käytettävissä asteittain lokakuun lopulta lähtien ja korvaa aiemmin käytössä olleen paperisen terminaali-ilmoituslomakkeen.

Jotta kontti voidaan vastaanottaa terminaaliin, myös kontin sisältötiedot on ilmoitettava ennen kontin toimitusta. Viennin sähköisen terminaali-ilmoituksen käyttöönotto ei muuta kontin sisältötietojen ilmoittamista.

Suosittelemme sisältötietojen antamista eWaybill-palvelussa, mutta muutkin käytössä olleet tavat ovat edelleen mahdollisia. Myös konttikohtaisen MRN-numeron ilmoittaminen on mahdollista eWaybill -palvelussa.

Lisätietoja löytyy ePalvelut-valikosta . Mikäli teiltä puuttuu vielä asiointitunnukset Aviso-palveluun, ilmoittautumislomake löytyy myös ePalvelut-valikosta, samoin videoitu ohjeistus ohjelman käytöstä sekä chat-palvelu auttaa ongelmatilanteissa arkisin 8-16.

Terminaali-ilmoituksen siirtyminen sähköiseen palveluun koskee viennin terminaali-ilmoituksia. Tuonnin terminaali-ilmoitus annetaan edelleen lomakkeella.

Lisätietoja palvelusta antavat Heli Niemi 044 2323 438 ja Pauliina Lindholm 044 2323 650.